St Gerardusplein 16

5644 NG
Eindhoven
€ 559.000 k.k.

share this property

type of house

Residential building

living space

136m²

Number of rooms

5

construction year

1934
Zeer luxe, sfeervolle uitgebouwde jaren 30 woning met het karakter van toen en het comfort van nu! Voorzien van royale woonkamer met open leefkeuken, prachtige lichtinval door de grote raampartijen en zicht op het Gerardusplein. Dit alles gelegen in de populaire Gerardusbuurt in stadsdeel Stratum nabij winkels, scholen,  natuurgebied en uitvalswegen.

Location:

Het Sint Gerardusplein ligt in de kern van de gezellige Gerardusbuurt met de wekelijkse markt voor de deur, het park binnen handbereik en in de nabijheid van diverse winkels (Roostenlaan, Boulevard-Zuid), scholen, apotheek, Genneper Parken en Stratumse Heide. Het centrum van Eindhoven is slechts 10 minuten fietsen. Diverse buslijnen in de buurt brengen u in circa dezelfde tijd naar het centrum. Door de ligging nabij directe uitvalswegen (Leenderweg, oprit A2/N2 en De Ring) bent u snel onderweg in alle richtingen. In de straat is voldoende gratis parkeergelegenheid. 

Entree:    
Hal voorzien van fraaie vloer voorzien van ‘Portugese tegeltjes’. Er bevindt zich hier de in 2018 vernieuwde groepenkast voorzien van 10 groepen en 2 aardlekschakelaars. Vanuit de hal is middels deur toegang tot de woonkamer en is de trapopgang naar de 1e verdieping.  

Woonkamer:        
Zeer fraaie en sfeervolle woonkamer welke is verdeeld in een zitgedeelte aan voorzijde en eetgedeelte aan achterzijde. Wat hierbij direct opvalt is de ruime opzet van de woonkamer i.c.m. prettige     lichtinval. De woonkamer is voorzien van een pelletkachel en er ligt een mooie tijdloze houten vloer. Vanuit de voorzijde heeft men door de raampartijen mooi zicht op het Gerardusplein. Aan de achterzijde is een kunststof schuifpui met toegang tot de achtertuin. De woonkamer staat in open verbinding met de moderne leefkeuken (2018).

Keuken:        
Luxe en moderne (2018), leefkeuken welke voorzien is van diverse onder- en bovenkastjes en een kookeiland, inbouwverlichting en uitgerust met inbouwapparatuur te weten: inductiekookplaat, afzuigkap, oven, separate magnetron, koffie apparaat, koelkast, vriezer en vaatwasser. De echte bakstenen muur is hierbij een echte eye-catcher. Vanuit de keuken is er een praktische voorraadkelder te bereiken.

Bijkeuken:
Vanuit de keuken is via een deur de praktische bijkeuken te bereiken. Deze ruimte is voorzien van mooie vloer met ‘Portugese tegeltjes’ en er is een praktisch werkblad inclusief gootsteen en kraan. Hier bevindt zich de aansluiting voor wasapparatuur.
De toiletruimte bevindt zich ook hier en beschikt over dezelfde tegelvloer, inclusief fonteintje en kiepraampje. Vanuit de bijkeuken is er toegang tot de tuin.

Achtertuin:        
Op het noorden gesitueerde nette stadstuin met groenborder. De tuin is daarnaast voorzien van buitenverlichting en 2 separate ruime bergingen.

1e Verdieping:
De trap is voorzien van nette vloerbedekking.
Overloop met mooie, tijdloze houten vloer, welke doorloopt in elke slaapkamer. Vanuit de overloop is er een slaapkamer, de badkamer, separate C.V.ruimte, het dakterras en de trapopgang naar 2e verdieping te bereiken.

Dakterras:

Bedroom 1:     
Zeer royale ouderslaapkamer gelegen aan de voorzijde van de woning met mooie raampartij met zicht op het Gerardusplein.    
 
Badkamer:        
Aan achterzijde gelegen, volledig uitgeruste badkamer voorzien van ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel met bijbehorend meubel. Verder ontvangt de ruimte natuurlijk daglicht en lucht middels groot raam. 

2e Verdieping:     
Middels een vaste trap te bereiken riante verdieping met hoge nok en balkenconstructie in zicht. De gehele verdieping is voorzien van dezelfde houtenvloer als de 1e verdieping. De ruime overloop geeft toegang tot de 2 ruime slaapkamers.  

Bedroom 2:
Aan achterzijde geleden slaapkamer met airco, dakkapel met dubbele raam en kunststof kozijnen. Wat hierbij opvalt is de fraaie balkenconstructie en het hoge afwerkingsniveau. 

Bedroom 3:
Aan voorzijde gelegen ruime derde slaapkamer eveneens voorzien van airco, een dakkapel met dubbele raam en kunststof kozijnen.

Bijzonderheden: 
-    Zeer fraai en luxe afgewerkte jaren 30 woning in populaire Gerardusbuurt gelegen, met 3 slaapkamers, een gezellige en ruime woonkamer, moderne en luxe open leefkeuken en prachtige lichtinval door de grote raampartijen aan de voor- en achterzijde.  
-    Gelegen in stadsdeel ‘Stratum’, nabij vele gewenste voorzieningen zoals winkels, scholen, sportfaciliteiten, Genneper Park en Stratumse Heide.
-    Vanuit de voorzijde is er direct zicht op het Gerardusplein.
-    Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de kopende partij, binnen de afgesproken termijn na het tot stand komen van de koopovereenkomst, een waarborgsom (10 % van de koopsom) te storten bij de notaris. Het is de kopende partij ook toegestaan een bankgarantie te stellen bij een Nederlandse bankinstelling ter grootte van dit bedrag.

Handover

Status: Sold
Acceptance: In overleg
Asking price: € 559.000 k.k.

Construction form

Kind of object: Residential building
Type of house: Corner house
Type of home: Single-family home
Construction form: existing build
Construction year: 1934

Layout

Living area: 136m²
Plot area: 157m²
External storage space: 22m²
Contents: 498m²
Number of rooms: 5
Number of bedrooms: 0, 1, 2

Energy

Energy class: E
Insulation: Roof insulation
Heating: Boiler
Hot water: Boiler
Boiler: Gas (Vaillant 2016)

Outdoor space

Garden: Backyard
main garden: Backyard
Main garden area: 51m²
Back: 1

Storage space

Barn/Storage: Aangebouwd steen

Parking

Parking facilities: Public parking

Roof

Type of roof: Gable roof

Other

Permanent habitation: Yes
Indoor maintenance: Uitstekend
Maintenance outside: Uitstekend
Current destination: Living space
Current use: Living space
Services: Mechanische ventilatie Airconditioning

Cadastral data

Local authority: Stratum
Section: D
Lot number: 3864
Surface: 157
Ownership situation: full ownership
our experts are at your service

To contact us?

Please fill out the contact form below and you will receive a response as soon as possible.