wij staan altijd voor u klaar

Neem contact
met ons op

CONTACT

"Wij staan dagelijks voor al uw vragen paraat"

Heeft u een vraag aan ons over een woning in ons aanbod? Of wil u graag ondersteuning bij het (ver)kopen van een woning? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaand contactformulier. Direct contact opnemen kan natuurlijk ook; onze collega’s op kantoor staan u graag te woord!

Ligtvoet Makelaardij

FAQ

Veelgestelde Vragen

Als verkoopmakelaar vertegenwoordigen we de belangen van de verkoper en adviseren wij hen tijdens het verkoopproces. Tegelijkertijd de belangen van kopers behartigen is daarbij niet toegestaan. 

Voor begeleiding en advies bij het aankoopproces wordt daarom aanbevolen om een aankoopmakelaar in te schakelen. Bij Ligtvoet Makelaardij kunnen wij u zowel bij aankoop als verkoop van dienst zijn. 

Nadat de verkoper een bod heeft geaccepteerd, dienen koper en verkoper een aantal zaken overeen te komen: leveringsdatum, ontbindende voorwaarden en andere eventuele afspraken over roerende zaken. De verkoopmakelaar legt deze afspraken vervolgens vast in een koopovereenkomst. De koop komt officieel tot stand wanneer beide partijen de koopovereenkomst hebben getekend. 

Nadat beiden partijen de overeenkomst hebben ondertekend, gaat de wettelijke bedenktijd voor de koper in werking. Binnen deze tijd kan de koper zonder gevolgen afzien van de aankoop. De koop van de woning is definitief, wanneer deze bedenktijd voorbij is, mits er geen sprake is van ontbindende voorwaarden. 

Als u wil dat er ontbindende voorwaarden worden opgenomen in de koopovereenkomst, moet u dit als koper meenemen in de onderhandelingen. Er is namelijk niet automatisch sprake van ontbindende voorwaarden. Wanneer koper en verkoper het eens zijn over de ontbindende voorwaarden, kunnen deze in de koopovereenkomst worden opgenomen. 

Voorbeelden van ontbindende voorwaarden zijn: 

  • Voorbehoud op financiering
    De koop gaat niet door wanneer het niet lukt om een hypotheek te krijgen. 
  • Voorbehoud op huisvestingsvergunning
    De koop gaat niet door wanneer de gemeente geen vergunning geeft. 
  • Voorbehoud op Nationale Hypotheek Garantie
    De koop gaat niet door als het niet lukt om een hypotheek mét NHG af te sluiten. 
  • Voorbehoud op bouwtechnische keuring
    De koop gaat niet door als een bouwtechnische keuring tegenvallende resultaten toont. 
  • Voorbehoud op wijziging woning
    Als u de woning wil verbouwen of een onderneming wil runnen vanuit de woning, moet de gemeente eerst toestemming geven. De koop gaat niet door wanneer de toestemming niet gegeven wordt. 
  • Voorbehoud op gebreken
    De koop gaat niet door als de herstelkosten van gebreken boven een bepaald bedrag stijgen. 
  • Voorbehoud op verkoop eigen woning
    De koop gaat niet door wanneer de eigen woning niet binnen bepaalde tijd verkocht wordt. 

Het kan voorkomen dat een woning zo veel belangstellenden trekt, dat het voor de verkoper moeilijk te bepalen is wie de beste koper is. Vaak wordt er dan gekozen om iedereen de kans te geven een bod uit te brengen. 

De woning hoeft niet naar het hoogste bod te gaan, de verkoper bepaalt zelf welk bod in combinatie met welke voorwaarden het juiste bod is. 

Onder kosten koper vallen de overdrachtsbelasting en de notariskosten (voor het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven in het Kadaster). Hiernaast kunnen er notariskosten zijn voor het opmaken van de hypotheekakte. 

start uw zoekopdracht

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe woningen in ons aanbod die voldoen aan uw wensen?

Laat ons dan weten waar u naar op zoek bent en u ontvangt vanaf morgen al ons aanbod!